Az UNAS webáruház rendszer működése, előnyei, hátrányai

 

Néhány kattintással is létrehozhatjuk webáruházunkat az UNAS rendszerében, ahol minden technikai igényünkre találunk megfelelő funkciót. Nem véletlen, hogy az UNAS hazánk egyik legnépszerűbb webshop motorja, amely minden e-kereskedelemben számottevő partnerrel összehangolható.

 

Mi az az UNAS webáruház rendszer?

 

Az UNAS egy bérelhető webáruház rendszer, ami mindent magában foglal, ami egy webáruház indításához és üzemeltetéséhez szükséges. Ebbe beletartozik a teljes technikai háttér, a tárhelytől, az adminisztrációs felületeken át a beépített marketing funkciókig. A kedvező árú Prémium csomag tartalmazza az integrációs lehetőségeket akár a kereskedelmi platformok, a számlázás vagy a fulfillment szolgáltatók felé. A kezdő vállalkozók számára technikai támogatás és ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll, és nem kell aggódnunk a fejlesztések miatt sem, mert az is benne van a havidíjban.

 

Hogy működik az UNAS?

 

Az UNAS egy profi konstrukció, aminek számtalan funkciója közül tudjuk kiválasztani a számunkra fontosakat. A kipróbált és elkészített alapok nem jelentik azt, hogy le kellene mondanunk az egyedi arculatról, sem azt, hogy szakítanunk kell megszokott eszközeinkkel és partnereinkkel. Az UNAS minden webáruháza reszponzív, mobilbarát, modern megjelenésű, de ehhez mérhető fontosságú, hogy átlátható és praktikus a kezelőfelülete, ami a webshopunk üzemeltetése során lesz hasznunkra.

 

Webáruház indításához természetesen szükségünk lesz webtárhelyre és domainre. Ezek beszerzésére, bérlésére van lehetőségünk az UNAS-on keresztül, de a rendszer használatának ez nem feltétele. SSL biztonsági tanúsítvány megszerzésére és telepítésére is van mód. Az UNAS esetében nem kell a regisztráció során előre kiválasztanunk, hogy milyen szolgáltatás csomagot szeretnénk, a webshop indításának első három hete ingyenes.

 

Egy teszt webshop létrehozása valóban csak néhány kattintás, de annak elindítása és üzemeltetése ennél azért bonyolultabb. Aggódnunk nem kell, a tudástár végigvezet minket az egyes funkciókon, ha pedig elakadunk, rendelkezésünkre áll az ügyfélszolgálat. Teszt webshopunk pedig – megtartva a beállításokat és feltöltéseket – állandó áruházzá válik, mihelyt megrendeljük az ingyenes próbaidőszak végén a számunkra szimpatikus csomagot.

 

Beállítani való feladataink bőven lesznek. Ügyfélfiókunkban pénzügyeket és a használt szolgáltatásokat kezelhetjük. Gondolnunk kell webáruházunk tartalommal való ellátására, aminek csak egyik lépése a termékek kategorizált feltöltése. Kiválaszthatjuk és személyre szabhatjuk oldalunk megjelenését és összeköthetjük UNAS webáruházunkat külső rendszerekkel (készletkezelő, számlázó, marketing stb.)

 

Milyen bővítmények és integrációs lehetőségek vannak az UNAS-nál?

 

A hazai és nemzetközi piac legfontosabb e-kereskedelmet támogató szereplőivel összehangolhatók az UNAS webshopok. Ez nem csak azért fontos, mert megtarthatjuk bevált partnereinket, hanem azért is, mert könnyebben tudunk váltani, ha ezt látjuk szükségesnek. Számlázás, pénzügyi és fizetési szolgáltatások, szállítási lehetőségek, kereskedelmi platformok, készletnyilvántartó rendszerek, külső marketing funkciók, fulfillment szolgáltatók mind néhány kattintással, könnyedén integrálhatóak webshopunkba. A magyar piacon az UNAS kínálja a legtöbb funkciót, bővítményt és integrációs lehetőséget webáruházaihoz.

 

Kinek hasznos, ha ehhez a webáruház rendszerhez csatlakozik?

 

Az UNAS teljes körű és megbízható szolgáltatást nyújt, magyar ügyfélszolgálattal és a legtöbb beépített funkcióval. Az UNAS webáruház rendszert már több mint 7600 webshop választotta. Ez nem csak jól hangzik, hanem jelentős tudásanyagot is feltételez, hiszen ennyi igényhez már sikerült alkalmazkodnia a rendszernek, pontosabban ennyien találták meg számításukat a rendszer keretei között. Az UNAS a kereteket a visszajelzések és tapasztalatok alapján folyamatosan fejleszti. Ráadásul ez a kommunikáció nem csak egy irányú: az UNAS webáruházak használói egymással is kapcsolatba léphetnek, tapasztalatokat cserélhetnek, tanácsokat kérhetnek és adhatnak. A regisztrációt követően pedig van lehetőség 21 napig ingyen kipróbálni a funkciókat és a kezelőfelületet, nincs zsákbamacska. Azon vállalkozóknak érdemes ehhez a rendszerhez csatlakozni, akik nem szeretnének menet közben kiderülő meglepetéseket.

 

Milyen előnyei és hátrányai vannak?

 

Egy egyedi webáruház fejlesztése időigényes és drága, akkor tud jól működni ha már az indulás pillanatában tisztában vagyunk azzal, hogy milyen funkciókra lesz a jövőben szükségünk. A bérlés olcsóbb, miközben a tapasztalatok alapján épített funkciók kihasználásának lehetősége rugalmassá is teszi. A technikai háttér fejlesztése nem minket terhel. A bérelt webáruház biztonságos, egyedi arculattal bíró, jól kezelhető és számtalan beépített funkcióval bír. Probléma esetén ügyfélszolgálathoz fordulhatunk tanácsért.

 

Az UNAS webáruháznak egyik hátránya is az, ami előnye. A sok funkció és beállítási lehetőség megismeréséhez és optimális kihasználásához idő kell. Ugyan az egyes funkciók könnyen a rendszerbe illeszthetőek akkor is, ha azt nem azonnal kezdjük használni, de kezdők számára elsőre ijesztő lehet a sokféle lehetőség. A regisztrációt követő ingyenes tesztidőszakot használjuk ki jól, próbáljuk ki a funkciókat, beállításokat és kérdezzünk ha szükséges!

 

Érdemes-e fulfillment szolgáltatást igénybe venni UNAS webáruházaknak?

 

Igen. Amennyiben teljesen professzionális szolgáltatást szeretnénk, amiben a kontroll megtartása mellett a logisztika napi feladataival nem kívánunk foglalkozni, akkor érdemes azt kiszervezni egy fulfillment szolgáltatóhoz. Amíg az UNAS a teljes informatikai hátteret tudja nyújtani egy webáruháznak, úgy egy fulfillment cég a teljes logisztikai feladatsort tudja átvállalni a termékek raktárba érkezésétől azok vevőig való kiszállításáig.

 

Az UNAS-hoz hasonlóan a legmodernebb technológiákra épít a Boxy is, ami a robotizáció előnyeit használja és kínálja teljes webshop logisztikát igénylő ügyfeleinek. A Boxy rendszeréhez könnyedén csatlakozhatunk a legfontosabb webshop motorokkal, mint a WooCommerce, ShopRenter, OpenCart, VirtueMart, PrestaShop, Magento, Shopify, Wix és természetesen az UNAS.

 

Mennyibe kerül a UNAS webáruház rendszer?

 

A regisztrációt követően az UNAS rendszere 21 napig ingyenesen használható. Ezen időszak alatt a Prémium csomag összes funkciója elérhetővé válik, így kipróbálhatjuk, hogy melyikekre van szükségünk.

 

Az UNAS webáruház rendszer használatának havidíja két tényező függvénye: mennyi terméket kívánunk kezelni és mennyi funkciót szeretnénk használni. A Standard és a Prémium csomagok esetében is választhatunk 1000, 5000 és 20.000 terméket kezelni képes csomag közül. A Standard csomag tartalmazza a webáruház üzemeltetéséhez alapvetően szükséges funkciókat, mint például a felhasználó és jogosultságkezelés, beépített választható kinézetek, szállítási és fizetési módok kezelése, megrendelés státusz kezelés, korlátlan számú tartalmi oldal, korlátlan kategória mélység, 10 fotó termékenként, beépített hírlevél küldő vagy az űrlap, blog, landing page kezelés.

 

A Prémium csomag a fentieken túl bővített fizetési, számlázási és szállítási funkciókkal bír, illetve többek között olyan extrákkal, mint a több nyelv és deviza, külső rendszerekkel való kapcsolódás, raktárkezelés, termékek szűrése, összehasonlítása, intelligens marketing funkciók, kuponok, pontgyűjtési lehetőség, cross-sale, up-sale, ajándék termékek. A legolcsóbb Standard csomag ára 3.490 Ft+ÁFA/hó, a Prémium csomagok díja a termékek száma szerint 6.990 Ft+ÁFA/hó, 9.990 Ft+ÁFA/hó és 12.990 Ft+ÁFA/hó.

 

További profi szolgáltatásokra válhatunk jogosulttá a gyakorlatilag korlátlan számú termékkel bővíthető VIP csomag esetében. A VIP csomag tartalma többek között a szolgáltató logó eltávolítása, a külső SEO audit, a retina termék képek, a termék teljesítmény és megrendelés statisztika, a készlet- és árcsökkenés értesítő vásárlónak, a mennyiségfüggő akciók, a beszerzés vagy a több webáruház összekapcsolása. A teljeskörű tagság díja 19.990 Ft+ÁFA/hó.

 

Éves előfizetés választása esetén díjkedvezményre válunk jogosulttá.

Az UNAS domain és webtárhelyet is kínál. Az 1000 MB-os tárhely 7.990 Ft+ÁFA/év, de van lehetőség ennél nagyobb 3000 MB-os (14.990 Ft+ÁFA/év) és 9000 MB-os (27.990 Ft+ÁFA/év) tárhely bérlésére is. A tárhelyen kívül mindegyik csomag tartalmaz egy .hu domain nevet, tetszőleges számú aldomaint és e-mail címet. SSL tanúsítvány megrendelése 5.990 Ft+ÁFA, ami tartalmazza annak webáruházba való telepítését is. A tárhelyszolgáltatás és a webáruház bérlés egymástól függetlenül is igénybe vehető szolgáltatások.